Nieuws en activiteiten

Kwetsbaar en ontroerend in berustende eenzaamheid

het ritme niet meer gelijk

dansen ze nog eenmaal om de liefde

hun eigen pas-de-deux.

 

Anne-Marie Maas     


Activiteiten:

Uitbreiding poëzieroute

Door een bijdrage van van Wees Waalwijk en (in natura) van Eekels metaal en Plan4You, zijn we in staat de poëzieroute uit te breiden met de volgende 11 gedichten. 


Poëzieavond in Atelier Winterdijk 30B

Op 21 november houden wij een poëziebijeenkomst in Atelier Winterdijk 30B. Er zullen gedichten worden gelezen uit de DichterBIjWaalwijk samengestelde bloemlezing. In de bloemlezing staan gedichten uit de eerste twee jaar dat DichterBijWaalwijk bestaat.

Behalve gedichten zal er ook muziek te horen zijn. Wie dat is wordt later bekend gemaakt.


Elf dichters hangen zich op

Op 26 oktober, tijdens Voor het voetlicht, zal ook DichterBijWaalwijk te zien en te horen zijn. In het Huis van Waalwijk zullen die avond gedichten worden voorgelezen welke in de tweede tranche van de poëzieroute opgenomen gaan worden.


Stichting Wereldboom:

Bij de wereldboom op het veld bij de surfvijver in Waalwijk is een pentagram gemaakt met liggende boomstammen. Het is de bedoeling om in de boomstammen enkele dichtregels te graveren. Heb je interesse om hier iets voor te schrijven kijk dan op 

https://wereldboom.org/  of neem contact op met Stichting Wereldboom over de voorwaarden.


GO Waalwijk sport- en cultuurmarkt

Op 25 augustus zal DichterBijWaalwijk meedoen met de sport-en cultuurmarkt in het centrum van Waalwijk. In samenwerking met de bibliotheek zal op het pleintje achter het oude gemeentehuis en in het bodehuisje een kindermiddag worden georganiseerd met als thema ridders, jonkvrouwen en kastelen. Kinderen mogen verkleed komen en deelnemen aan een dichtworkshop. Een voorleesconsulente van de bibliotheek gaat voor de kinderen voorlezen. Verder zullen gedichten over het thema worden opgehangen.


Bijeenkomst op 15 juni

Op zaterdag 15 juni van 10.15 - 12.45 uur houden wij een bijeenkomst in de bibliotheek. Er worden gedichten voorgelezen die zijn geschreven op het thema: Oude en NIeuwe Tonge. Niet alleen de dichters zijn welkom, maar iedereen die van poëzie houdt of wil zien wat DichterBijWaalwijk doet en wie dat zijn, is van harte welkom.


Verslag van de finale van de tweede editie van de dichtwedstrijd:

Op 31 maart j.l. hielden wij de finale van onze dichtwedstrijd. Hier een verslag daarvan, plus de foto's. Klik op foto voor vergroting.
© DichterBijWaalwijk